Stowarzyszenie ProCAx zaprasza studentów, doktorantów, a także uczniów szkół technicznych oraz wszystkie osoby zafascynowane technologiami CAx do nowego konkursu 2011.
Drukarka 3D do zastosowań specjalnych
np. w cukiernictwie - druk 3D w czekoladzie cukrze lub cieście
Więcej o konkursie Drukarka 3D do zastosowań specjalnych
Komunikat o konkursie projektowym ProCAx 2011
Stowarzyszenie ProCAx zaprasza studentów, doktorantów, a także uczniów szkół technicznych oraz wszystkie osoby zafascynowane technologiami CAx do nowego konkursu 2011.
Drukarka 3D do zastosowań specjalnych
np. w cukiernictwie - druk 3D w czekoladzie cukrze lub cieście
Tym razem tematem konkursu jest PROJEKT DRUKARKI 3D do zastosowań
cukierniczych.
Da się już drukować np. metodą FDM /warstwowe nakładanie ciekłego
tworzywa/ czy Z.Corp. /proszkową/ to pewnie da się też drukować czekoladą czy cukrem,
a nawet ciastem?
Inspiracji można szukać na stronie:
http://www.procax.org.pl/viewpage.php?page_id=13 - plakat nr 42
oraz w opisie Rap Rep
Nie narzucamy żadnych ograniczeń. Wszystko zależy od inwencji twórczej
projektanta/ów/, ważny jest pomysł na konstrukcję prostej drukarki 3D do zastosowań
w cukiernictwie pozwalającej drukować w czekoladzie, cukrze lub nawet cieście.
Szczegółowe zasady konkursu i regulamin w
komunikacie konkursowym